Contact Us

Please use the form on the right to contact us.

Name
Name
Privacy Policy https://www.landsrl.com/informativa-privacy *
           

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

projects_draft_C

Porta Nuova, Milan (Italy), 2006 - 2016

Nota: l'idea è che il tasto learn more sia un link alla descrizione del progetto Porta Nuova in una nuova finestra (invece che da testo a foto com'è attualmente, da foto a testo).


Bicocca, Milan (Italy) 1994 - 2010

  • Client: PIRELLI & C. REAL ESTATE
  • Partner: Gregotti Associati   
  • Services: Strategic Definition, Preparation and Brief, Concept Design, Developed Design, Technical Design, Construction, Handover and Close Out
  • Area size: 68 ha
  • Team: Valerio Bozzoli Parasacchi, Luisa Bellini, Andreas Kipar, Mauro Panigo, Giovanni Sala

The Bicocca intervention began in 1994 in the North-East of Milan, covering a total area of 680,000sqm. During most of the XX century this area hosted the Pirelli factory.

The new open space design is based on a structure of squares and gardens. They build a sequence of public spaces which represent the completion and at the same time a new interpretation of the orthogonal layout of the industrial settlement.

A new tree-lined axis connects the city to a substantial amount of new public spaces. Collina dei Ciliegi (Cherry Tree Hill), built on the site of the former Pirelli plant, is one of these spaces, providing a viewpoint to the city and to the mountains of Lombardy. The hill also overlooks the Piazza dell’Ateneo Nuovo (New University Square), where the new campus of the Statale University has settled. Situated next to it is a wide square facing the Arcimboldi theatre, connecting to the green spaces of the Esplanade and the roof and neighbourhood gardens along the side streets.


Die Welle, Frankfurt am Main (Germany), 2014 - 2016

Nota: l'idea è che il tasto learn more sia un link alla descrizione del progetto Porta Nuova in una nuova finestra (invece che da testo a foto com'è attualmente, da foto a testo).


Krupp Park, Essen (Germany), 2006 - 2011

For almost 200 years this area was inaccessible to the public and formed a break between Altendorf and the city center. In order to shape the almost invisible area, which was still lying in a deep valley in 2008, this area was initially modeled into a hill park with an soil movement of around 400,000 m³.

 
 

Nota: "Bozza ibrida" fra quelle precedenti. Pubblicherei solamente 3 foto più significative e una frase d'effetto in modo da incentivare i lettori a cliccare sul link. Il link porta alla gallery completa del progetto e alla sua descrizione per intero. Il tutto se possibile si aprirà in una nuova finestra, dove le immagini potrebbero essere presentate secondo il formato della Bozza1 (Porta Nuova), in modo da rendere la pagina meno lunga e ridondante, anzi più ordinata e piacevole alla vista e alla lettura.

Secondo me, questa è la versione più efficace perchè mostra titolo, foto e parte della descrizione del progetto, possibilità di approfondire (link learn more), ma si intravede il progetto successivo, così che anche se uno clicca sul link, sa che tornando alla pagina precedete potrà andare avanti a leggere gli altri progetti.